Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

KERTÉSZ BLOG

2020. 07. 28. 15:20:50
Az öntözés szabályai

 

Legyen szó gyepről, virágos vagy zöldségeskertről, az öntözés elengedhetetlenül fontos növényeink megfelelő növekedéséhez. A helyes vízpótlásnak vannak szabályai, feltételei, melyeket szem előtt tartva az öntözővíz hasznosulása a növények megfelelő növekedését és fejlődését eredményezik.

2019. 11. 27. 10:24:44
Madarak a kertben

 

A tél közeledtével érdemes a kert szárnyas lakóiról gondoskodnunk, ugyanis a hála tavasszal nem marad el. Hazai áttelelő madaraink közül kertünkben leggyakrabban megforduló vendég a széncinege. Az apró leleményes madár látogatását észreveszi a többi madárfaj is: zöldike, meggyvágó, kékcinege, veréb fajták, tengelic, erdeipinty, fenyőpinty és balkáni gerle. Ez utóbbi három inkább a földről szeret csipegetni. 

2019. 11. 18. 16:03:52
Rágcsálók a környezetünkben
A rágcsálók néhány tagja gondot okozhat kertjeinkben és a lakókörnyezetünkben. Nyáron a kertben, télen pedig a kamrában vagy terménytárolóban csemegéznek. Nemcsak azzal tesznek kárt, hogy megrágják a termesztett növények gyökereit, szárait, gyümölcseit, hanem azzal is, hogy néhányuk súlyos betegségeket is terjeszthetnek.
2019. 10. 17. 12:10:04
Hogyan kell fát oltani?

Mit nevezünk oltásnak? Az oltás egy vegetatív szaporítási mód, melynek során két növényi részt, egy megfelelő gyökérzettel rendelkező alanyt, és egy nemes fajta (gyümölcs vagy díszfa) szaporító anyagát sebfelületen keresztül egyesítjük. Az előállított új növény az oltvány.

2019. 10. 17. 11:38:25
Őszi gyeptelepítés

Egy igazán szép, jól ápolt gyepszőnyeg vonzza a szemet. A homogén, gyommentes pázsit egyfajta tökéletességet sugall. Ahhoz azonban, hogy gyepünk ezt az állapotot elérje, sok munkára van szükség.

2019. 10. 17. 10:39:26
Téliesítés

A nyár végével nem érnek véget a kerti munkálatok. Ahhoz, hogy kertünk a következő tavasszal és nyáron teljes díszében pompázzon ősszel kell elvégezni azokat a feladatokat, amelyek segítenek a növényeinknek átvészelni a téli hónapokat. Növényeink védelme, téliesítése, elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy tavasszal a legjobb kondíciójukban kezdjék meg a fejlődést.